IWW - Nevidni delavci sveta

Javna diskusija: Migracije in prekernost - agencijsko delo migrantov

Torek, 23. 10. 2012, ob 18h v Socialnem centru Rog, Trubarjeva 72, Ljubljana

Na trgu dela se množijo prekerne oblike zaposlitve in dela. Eno od teh udejanjajo zasebne agencije za posredovanje zaposlenih drugim podjetjem. Čeprav bi morali biti agencijski delavci enakopravni s klasično zaposlenimi, v praksi temu pogosto ni tako. To še posebej velja za tiste agencijske delavce, ki so migranti.

Vabimo na javno diskusijo o nekaterih vidikih agencijskega dela, ki so še posebej pomembni za migrante. Predstavljeni bodo delovni zaključki so-raziskave o položaju migrantov, ki so (bili) zaposleni kot agencijski delavci. Izpostavili bomo nekatere konkretne izkušnje delavcev ter še posebej spregovorili o tistih vidikih agencijskega dela, ki so povezani z dostopom do socialnih pravic in možnostmi organiziranja tako zaposlenih delavcev. Odgovoriti bomo skušali tudi na vprašanje, koliko je mogoče agencijsko delo razumeti kot učinek splošnega procesa prekarizacije, kateremu smo danes izpostavljeni, in ali je potemtakem razumevanje prekernosti v kontekstu agencijskega dela migrantov tudi prispevek k razumevanju naše lastne prekernosti.

Vabljeni v Socialni center Rog v torek, 23.10.2012, ob 18h!

Pogledati online : Facebook dogodek

P.S.:

Dogodek je organiziran v okviru projekta, ki ga sofinancira Urad Vlade Republike Slovenije za komuniciranje na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje informativno-komunikacijskih in izobraževalnih projektov nevladnih in humanitarnih organizacij v letu 2012.

Discussion

1 Poruka

  1. Migracije in prekernost - agencijsko delo migrantov

    Prispevek Migracije in prekernost - agencijsko delo migrantov, ki je rezultat projekta Prekerno delo migrantov in zasebne posredovalnice dela: pasti in priložnosti je na spodnji povezavi:

    Pogledati online : http://www.njetwork.org/IMG/pdf/MIGRACIJE_IN_PREKERNOST_AGENCIJSKO_DELO.pdf

    od Parisien | 29 oktobar 2012, 12:32

Odgovori na ovaj clanak