Arhiv kampanj

 • Po NATU: izredni sestanek, srečanje in debata

  Izredni sestanek, srečanje in debato o tem, kaj mora Univerza biti, kaj nikoli ne sme biti ter kaj lahko ob tem naredimo študentje/ke, v ponedeljek 16.11. ob 19ih v [A] Infoshop na Metelkovo.

 • Reclaim your education - Global week of action

  v polni veilkosti...

 • Peticija za avtonomen Rog

  Podpiši peticijo za avtonomen Rog.

 • Smo začasni (o Rogu)

  v polni velikosti...

 • Fronta za svobodo sveta, 27.4. 2009, ob 12.00

  v polni velikosti...

This category contains 0 post

Ne bomo plačali njihove krize!

Finančna kriza, ki je izbruhnila v ZDA, je postala globalna in je strukturna. Je kriza komande finančne globalizacije. Krizni menedžment, ki nastaja, predvideva, da bo krizo plačala globalna produktivna multituda, tisti torej, ki jih v režimu neoliberalne globalizacije razlašča taista komanda, ki je sedaj v krizi. Kriza pa je tudi priložnost, saj nujno vodi v nov zagon delavskih in družbenih bojev: za reapropriacijo družbene blaginje, odpravo apartheida in za samovlado multitude. Edini racionalen odgovor na krizo so zahteve, ki so za komando in ekonomske elite neracionalne.

Upor delavcev in delavk Gorenja

Vstaja nevidnih delavcev sveta

27. aprila, na dan Osvobodilne fronte, gremo v okviru Fronte za svobodo sveta na ulico, na antifašistično manifestacijo. Pozivamo vse nevidne delavce in delavke sveta, postfordistične proletarce, prekerne delavke in delavce, proletarizirane študente in študentke, marginalizirane proizvajalce družbenega bogastva, razkurjene mezdne delavce, mnogotere oblike življenja, ki jih zatira izkoriščevalska vladavina strahu, da 27. aprila na ulicah Ljubljane oblikujemo osvobodilno partizansko gibanje - eksodus iz zatirajoče, usrane, ponižujoče, enodimenzionalne in absurdne družbe dela. Čas je, da začnemo tolči vladavino strahu, da izborimo skupno, nove oblike garancij in pravic, ki nas bodo potegnile iz osame in zatirajočih fašistoidnih skupnosti.

Vstajništva in kriza

Serija predavanj in diskusij "Vstajništva in kriza" v SC Rog. Vpričo krize je treba delati na hipotezi revolucije kot prakse radikalne spremembe družbenih odnosov in sveta. Proti onemogočujoči kulturi zgodovinskega revizionizma in inkvizitorskega redukcionizma, ki skuša anatemizirati vsako idejo radikalne družbene spremembe in revolucije, je treba postaviti pluralnost vstajniških kultur - njihove dileme, njihova protislovja, njihove konceptualne in praktične inovacije. Na ta način lahko razklenemo in sprostimo krč, ki ga povzroča revizionistična konstrukcija strahotnosti in zločinskosti revolucije ter v krizi zaostreno sistemsko nasilje. In odpremo nove poti za radikalno družbeno transformacijo v skladu z maksimo svobode in enakosti.

Push Bush(isms) out

Nedemokratični trdnjavi vrha EU-ZDA, ki bo akumulacija vseh oblik gospostva v Imperiju, bomo zoperstaviti demokratični micelij kontraimperija, v katerem bodo soodzvanjale in se mešale mnogotere oblike življenja zunaj bušizmov. Oni bodo v trdnjavi na Brdu. Da bi odvrnili tiste, ki jih baje predstavljajo, se bodo obdali s policijo, vojsko, tajnimi službami. Mi bomo v mestu. Oboroženi z domišljijo, solidarnostjo, subverzivnimi željami in potrebami bomo odvrnili bušizme in neofašizme.

Obranimo avtonomen Rog!

Napad župana Jankovića na Rog je napad na vse oblike ustvarjalnega življenja, ki aktivno zavračajo, da bi se podredile oblasti podjetja MOL - podjetja, v katerem peščica samovoljnih in avtoritarnih mogočnežev tepta svobodo izražanja, človekovo dostojanstvo in raznolikost. Pomeni načrtno uničevanje redkih možnosti avtonomnega in samodoločnega delovanja posameznikov in skupin, ki zavračajo, da se dela zgolj tisto, kar od njih pričakuje hegemonski model organizacije družbenega življenja.

FuckTory - proti draginji

V soboto 17.novembra so desettisoči napolnili ljubljanske ulice. Na poziv sindikatov so se udeležili demonstracije za višje plače. Pridružil se jim je tudi avtonomni blok: realnost, sestavljena iz študentov in študentk, ki se mobilizirajo proti reformam univerzitetnega prostora, iz aktivistk vstaje lezbosov in iz aktivistov in aktivistk iz Socialnega centra v Rogu.

Proti Orto normalizaciji

Obranimo Art center!

30. novembra je policija iz rezidenčnega Art centra deložirala člane društva Onej (ki so vzpostavili edinstven umetniški center), tam bivajoče umetnike in evropske prostovoljce. Deložacija je nova epizoda v vojni proti prostoru kreativnosti, ki je namenjen bivanju in ustvarjanju gostujočih umetnikov. Vodi jo občina Moravske Toplice, njen župan Franc Cipot in drugi lokalni veljaki. Zaenkrat celo v škandalozni spregi s pravosodjem in policijo. Namen napadov na Art center je jasen: prilastiti si prostore kozmopolitske ustvarjalnosti in jih spremeniti v prostore govedarske subkulture.

novo na portalih gibanj