Proti Orto normalizaciji

This category contains 3 posts

Izjava za javnost ŠKUC - LL

ŠKUC-LL je nevladna organizacija, ki že 20 let zagovarja človekove pravice seksualnih in spolno identitetnih manjšin. V primerih prijav kršitev se dosledno postavimo v bran šibkejšega, v bran žrtve. Tako smo ravnali tudi v zadnjem primeru, ko je varnostnik ljubljanskega lokala Orto bar od dveh deklet zahteval, naj zapustita lokal zato, ker ta »ni za take« in (...)

Vsi proti normalizaciji, vsi pred Orto bar (izjava SC Rog)

Pri nasilju v Orto baru gre za normalizacijo javnih prostorov, ki je seveda vedno nasilna, ker se določene prakse in s tem določeni ljudje opredelijo za nenormalne, odklonske, za anomalijo in se jih skuša sankcionirati ter izgnati. Odgovor lastnikov Otro bara je zanimiv zato, ker priznava, da je incident posledica normalizacijskih praks v lokalu, zanikajo (...)

Demonstracije pred Orto barom

V sredo, 17.10.2007 ob 21h bodo mirne demonstracije pred ORTO BAROM v Ljubljani. Opozorili bomo, da je izgon lezbijk nedopustno homofobično dejanje, ki ni v skladu s človekovimi pravicami, slovensko in evropsko ustavo. Orto bar in drugi javni prostori niso opredeljeni kot heteroseksualni, zato je izjava lastnika, da je Orto bar heteroseksualen bar, (...)

novo na portalih gibanj