Univerza za nepodredljive vede

This category contains 111 posts

Nagovor avtoritet Sveta dobre vlade ob koncu escuelita zapatista (12-16 avgust 2013)

Zasedba Kina Triglav: Zavzeti prostore - graditi skupno - uničiti kapitalizem

Spodbujamo VSE, ki čutijo potrebo po avtonomnih skupnih prostorih, VSE, ki jih pesti stanovanjska stiska in VSE, ki imajo dovolj razlaščanja, naj začnejo raziskovati to bizarno stanje, se pogovarjajo o svojih odkritjih, iščejo primere takšnih prostor v lokalnih skupnostih in jih začnejo zasedati. Se vidimo na naslednji zasedbi!

BENEFIT RAPUBLIKE

Hip hop benefit dogodek za plačilo kazni gibanja 15o Petek, 1.2.2013 ob 21h, Koncertna dvorana Rog VABLJENI V MESTNO JEDRO LJUBLJANE, NABIJAMO RAP KER NAM DRUZGA NE PREOSTANE... MIGAJTE GLAVE K ZASLIŠTE HUD BEAT, NI TI TREBA BIT HUD DA PRIDEŠ NA BENEFIT... ČASI SO ČUDNI ZATO ZBIRAMO MOČI, KJER VI NM LOHK POMAGATE, IN VM POMAGAL BOMO MI !! PODPORA: (...)

Izjava Vstajniške republike: TAKOJ IZPUSTITE VSE VSTAJNIKE!

Sedaj ni več dvoma. Oblast se je lotila ljudskih vstaj, ki so se razplamtele in se širijo po vsej Sloveniji, s policijsko represijo, podprto z medijskim lovom na čarovnice. Vstaje, ki smo jim priča, so v prvi vrsti izražanje množičnega ogorčenja. Po dvajsetih letih razlaščanja, privatizacije in korupcije, zaradi katerih so ljudje ob vsako perspektivo, je prišlo v (...)

Predstavitev dela Harryja Cleaverja v Ljubljani v organizaciji Prekerne stavke pri 15o

Predavanje o avtonomističnem marksizmu na FDV in delavnica o prekerni stavki v Socialnem centru Rog v organizaciji delavnice Prekerna stavka v okviru 15o Ponedeljek, 29. oktobra: ob 16.00 na FDV, predavalnica številka 3: Harry Cleaver predstavi svoje delo; ob 18.00 nadaljujemo z debato o prekerni stavki v Socialnem centru Rog na Trubarjevi 72 v (...)

Konsenz o načinih demonstriranja absolutnega zavračanja

Demonstracija “Absolutno zavračamo – proti varčevalnim ukrepom, tiraniji dolga in krizni diktaturi, za skupno blaginjo”, ki bo danes s pričetkom ob 18.00 v Miklošičevam parku, je izraz odločne zavrnitve predlaganih varčevalnih ukrepov, ki nam jih poskuša vsiliti oblast. Ulična demonstracija je začasna zasedba prostora. Pomeni preoblikovanje javnih površin v (...)

Skupščina na Zavodu za zaposlovanje/konferenca za medije gibanja #15o pred četrtkovo demonstracijo absolutnega zavračanja varčevalnih ukrepov

V sredo, 18. aprila ob 15.00 pred Zavodom za zaposlovanje (Urad za delo) na Parmovi 32 Krize ne moremo in nočemo plačati! Med predlaganimi varčevalnimi ukrepi vlade je tudi skrajšanje dobe prejemanja nadomestila za brezposelne in njegovo znižanje. V času krize vlada še tanjša že tako neustrezno mrežo socialne varnosti. Na ta način zaostruje sistemsko nasilje, (...)

DOLG, STRAH, ODVISNOST, ODGOVORNOST IN INSTITUCIJE (Zadolževanje zase, zadolževanje za skupno dobro - naša zgodba)

Smo majhna nevladna organizacija na področju duševnega zdravja v skupnosti. Zadnje leto in pol je naše delo tesno povezano z gibanjem Iz-hod, v okviru katerega je nekaj posameznikov iz socialnih institucij od države zahtevalo pravico do bivanja v skupnosti, v Ljubljani. Agencija IN je bila edina organizacija, ki je udeležencem Iz-hoda ponudila oskrbo in (...)

Izjava Gibanja 15o ob reorganizaciji tabora pred Boj za

Na ponedeljkovi skupščini je Gibanje 15o sklenilo podreti šotore na ploščadi pred ljubljansko borzo, ki smo jo zasedli 15. oktobra 2011 po protestu proti diktaturi finančnega kapitalizma. Začel se je Boj za dostojno življenje vseh posameznikov, za ustvarjanje odprte družbe, v kateri bo prostor za vse in v kateri se bodo lahko oblikovale avtonomne, neposredne, (...)

15o je ZA

Gibanje 15o, ki je začelo z veliko oktobrsko demonstracijo proti nasilju finančnega kapitalizma in kraji demokracije odpirati javne demokratične prostore upiranja, solidarnosti in gradnje družbene alternative, poziva vse državljane in državljanke, da se v nedeljo udeležijo referenduma o družinskem zakoniku in glasujejo ZA. Z vzpostavljanjem novih javnih (...)