// author archive

blanco

blanco has written 357 posts for NJETWORK

Proba

Revivazapa

Peticija Predsedniku Državnega zbora

Spoštovani, pred kratkim je državnozborska Preiskovalna komisija za ugotovitev in oceno delovanja ekstremističnih skupin začela zasliševati znane Mariborčanke in Mariborčane. Preiskavo o njihovi odgovornosti za mariborske vstaje in nasilje na le-teh je preiskovalna komisija sprožila na osnovi anonimke, katere avtorji naj bi bili starši in sorodniki fantov, ki (...)

Izkušnja Unitierre kot učeče skupnosti in kot dela gibanja, ki se bori za avtonomijo v Mehiki (Pogovor z Irene Ragazzini iz Unitierra, Oaxaca, Mehika)

Socialni center Rog, petek, 5. aprila ob 18.00 “Zdi se, da poteka vstaja. Ob tem moramo vztrajati: vstaja slehernikov. Ne gre za vpad, za posebno vojno epizodo. Včasih so sleherniki primorani, da vpadejo, kar tudi storijo. Toda to ne opredeljuje revolucionarne spremembe in tistega, kar se dogaja potem. Pri vstaji ne gre za nenadno spremembo oblasti ali (...)

Izjava Vstajniške republike: TAKOJ IZPUSTITE VSE VSTAJNIKE!

Sedaj ni več dvoma. Oblast se je lotila ljudskih vstaj, ki so se razplamtele in se širijo po vsej Sloveniji, s policijsko represijo, podprto z medijskim lovom na čarovnice. Vstaje, ki smo jim priča, so v prvi vrsti izražanje množičnega ogorčenja. Po dvajsetih letih razlaščanja, privatizacije in korupcije, zaradi katerih so ljudje ob vsako perspektivo, je prišlo v (...)

Izjava iz vstajniškega Maribora

Obsojamo policijsko represijo, zahtevamo takojšnjo izpustitev vseh zaprtih in pozivamo na množične izraze solidarnosti z Mariborčani in Mariborčankami, vključno z demonstracijo proti represiji, za demokracijo in prihodnost v Ljubljani. Pred drugo mariborsko vstajo smo se spraševali, kako se bo skorumpiran političen razred odzval na ljudsko vstajo proti (...)

Streaming druge mariborske vstaje (26. november 2012 ob 16.30)

Gotof je in gotovi so! Izjava solidarnosti mreže 15o z Mariborčani in Mariborčankami

Lanskega 15. oktobra smo se kot del globalnega gibanja proti diktaturi 1% podali na ulice. Tudi v Mariboru, Ljubljani in Kopru. Razglasili smo vstajo proti globalnemu kapitalu in proti lokalnim izvajalcem njegovih politik razlaščanja ter izkoriščanja. Razočarani nad predstavniško politiko, ki je vzpostavila političen razred, ki nam je ukradel demokracijo, smo (...)

Predstavitev dela Harryja Cleaverja v Ljubljani v organizaciji Prekerne stavke pri 15o

Predavanje o avtonomističnem marksizmu na FDV in delavnica o prekerni stavki v Socialnem centru Rog v organizaciji delavnice Prekerna stavka v okviru 15o Ponedeljek, 29. oktobra: ob 16.00 na FDV, predavalnica številka 3: Harry Cleaver predstavi svoje delo; ob 18.00 nadaljujemo z debato o prekerni stavki v Socialnem centru Rog na Trubarjevi 72 v (...)

Resolucija Ksenofobija se ne izplača, ksenofobija se plača

»Kršenje človekovih pravic se ne izplača. Kršenje človekovih pravic se plača.« (pokojni dr. Borut Brumen) Defašizacija in denacifikacija se, zgodovinsko gledano, žal vedno začneta zunaj skupnosti. Boleči proces defašizacije in denacifikacije se mora nadaljevati in končati znotraj skupnosti, da dosežemo notranjo higieno. Rezultat mora biti zakonska prepoved zanikanja (...)

Blokupacija MDDSZ se je začela v vmesnem prostoru – onkraj policije in privatnih varnostnih služb, onkraj javnega in privatnega

Pred MDDSZ smo prišli ob 15.30. Da bi še ujeli ministra in uslužbence ministrstva, ki imajo v sredo uradne ure ob 16.00. Računali smo na njihovo razumevanje, da gre pri blokupaciji MDDSZ za izvrševanje temeljnih svoboščin, za politično dejanje, odprtje javnega prostora, ki bo zmanjšal prepad med vladajočimi in vladanimi. In da bodo naročili varnostnikom, da (...)

novo na portalih gibanj