// author archive

Parisien

Parisien has written 192 posts for NJETWORK

Predstava o izbrisu "25.671" v Tovarni Rog

"Končno je predstava kranjskega gledališča o izbrisanih 25.671 prispela v naš Rog, kjer se izbrisani že ves čas sestajamo. Nekaterim Rog pomeni tudi drugi dom. Tu se prepletamo izbrisani, nevidni delavci, vstajniki. Tu se rojevajo ljubezni, žalostni in veseli trenutki. Rog nas je povezal, upam, da za vse življenje."

Mirjana Učakar, podpredsednica Civilne iniciative izbrisanih aktivistov (CIIA)

Zagon komunal.org

Dragi tovariši in tovarišice: V sredo, 18.12., bomo zagnali mašino! Vključili bomo spletno stran www.komunal.org, namenjeno medijski vsebini, ki izhaja iz družbenih gibanj in bojev. Vabljeni, da se nam pridružite v SC ROG ob 18h na delavnici o uporabi livestreaminga, ki ji bo ob 19:30 sledila predstavitev spletne strani ter naših upov in želja, da bi bilo (...)

Launching komunal.org

Dear Comrades, On Wednesday, 18.12, we’ll turn on the machine! The website www.komunal.org, dedicated to media content from social movements and struggles, will go live at Social Center ROG. You are invited to join us starting at 18.00 for a workshop on livestreaming, followed by a presentation of the website and our hopes and desires towards a (...)

SVOBODA VSTAJNIKOM - Benefit za priprte in obsojene mariborske vstajnike

V soboto, 7.12.2013, bomo v SC Rog ob odlični glasbi zbirali sredstva za dobro pravno obrambo obsojenih vstajnikov in vstajnikov, ki so še v sodnem procesu, kot tudi solidarnostno pomoč njihovim družinam v kolikor bodo dejansko pristali v zaporu. Gre za naše soborce, politične zapornike, ki jih nikakor ne želimo pustiti na cedilu.

Program:

18.30 Razprava o problematiki priprtih mariborskih vstajnikov

20.00 Monokomedija Čefurji Raus!

22.00 Koncert glasbenih skupin ter izvajalk in izvajalcev: Kuga, Backlook Cookies, Sabina Vostner, Nikolovski

Kot poseben gost bo nastopil tudi eden od osemindvajseterice, Jerry Mažgon.

Po koncertu bo ŽUR.

Dan brez vrat v Socialnem centru Rog

V okviru Dneva odprtih vrat Tovarne Rog Socialni center Rog organizira naslednje dogodke: 4.10. ob 19:00 - ŽPZ Kombinat Članice in člani Ženskega pevskega zbora Kombinat nas bodo na javni vaji popeljale skozi pesmi upora iz vsega sveta. 5.10. od 14:00 dalje - Razstava fotk in projekcija krajših video posnetkov iz preteklih iniciativ 5.10. ob 18:00 - (...)

Migrant Solidarity Group of Hungary - report, videos, discussion...

Meet two Hungarians who will speak about their individual experiences as activists in the Migráns Szolidaritás Csoport/Migrant Solidarity Group of Hungary, this Thursday, September 5th at 8:30pm. Since November 2012 a large group of mostly Afghans who have refugee status in Hungary have been in a political struggle with the Hungarian government for better (...)

Predstavitve bojev proti kapitalizmu - za svobodo v Mehiki

Tovariši in tovarišice, med 12. in 16. avgustom sem bil učenec na zapatistični šoli, na escueliti zapatista. Učil sem se o svobodi, kot jo razumejo zapatisti in zapatistke. Svojo izkušnjo življenja in učenja v zapatističnih skupnostih, kot tudi moja spoznanja o nekaterih drugih bojih za svobodo in proti kapitalizmu v Mehiki, bom predstavil: 24. septembra (tema (...)

Nagovor avtoritet Sveta dobre vlade ob koncu escuelita zapatista (12-16 avgust 2013)

FILMSKI VEČER MED BAZILIKO IN PARADAJZI

Sreda, 21.8.2013 ob 20:30, na vrtu revitaliziranega Socialnega centra Rog. Vrtela se bosta dokumentarna filma o vstajah v Turčiji in Grčiji, ki dajeta zagon za nova zarotniška srečevanja in refleksijo o upornem dogajanju doma: "Taksim Commune: Gezi Park And The Uprisin In Turkey" (Brandon Jourdan and Marianne Maeckelbergh) in "Children of the Riots" (Christos Georgiou)

Izjava aktivnih uporabnikov bivše tovarne Rog ob načrtovanih spremembah projekta

ČE JE MESTO LEPO, ŠE NE POMENI, DA SE IMAJO V NJEMU VSI FAJN Mestna občina Ljubljana je v teh dneh vprašanje prenove bivše tovarne Rog ponovno potisnila v ospredje. Razlog za to je, da se je po več neuspešnih razpisih za javno-zasebno partnerstvo, ki niso pritegnili nobenega investitorja, odločila prenovo izpeljati sama. Gradnje Centra sodobne umetnosti Rog (...)

novo na portalih gibanj