Push Bush(isms) out

This category contains 4 posts

Javna razprava in koncert Push Bush Out

Poročilo iz prvega dne festivala Push Bush(ism) Out

Začel se je festival Put Bush(isms) Out. V SC Rog smo tako včeraj zvečer pogledali dokumentaren firm z naslovom Why we fight? Film v produkciji BBC four nam je predstavil ameriške vojaške intervencije skozi logiko militarizma ZDA, ki ga narekuje vojaško industrijski kompleks. Militarizacija ZDA in z njo povezana oblika globalne vladavine, ki sloni na vojaških (...)

Festival Push Bush(isms) Out (SC Rog; od 2. do 6. junija)

Filmske projekcije, ki obravnavajo bušistično vladavino na obeh straneh Atlantika, v ZDA in v Evropi. Projekciji izbranih filmov in kratkih videov bo sledila razprava z geslom (Re)search&Destroy Bushisms. Projekcije bodo v Socialnem centru Rog (Trubarjeva 72) Ponedeljek, 2. junija, ob 20. uri ZDA so pod Bushem začele permanentno globalno vojno. (...)

PUSH BUSH(isms) OUT

Devetega junija bo v Sloveniji vrh EU-ZDA. Vrha se bo udeležil tudi G. W. Bush. Govori se, da se svetovni mogočneži ne nameravajo spustiti iz Brda v Ljubljano. Bush in njegovi vazali bodo raje ostali v podeželski idili. Antifašistična Ljubljana bi jim lahko pokvarila vtis idilične deželice, ki ga je Bush leta 2001 na vrhu ZDA-Rusija sklenil z vzhičenim (...)

novo na portalih gibanj