Obranimo avtonomen Rog!

Smo začasni (o Rogu)

v polni velikosti...

This category contains 11 posts

Ustvarjajmo javne prostore! (Manifest gibanja za samodoločne, svobodne in enakostne javne prostore)

Različne neenakosti so tesno vpisne v dano prostorsko ureditev in se reproducirajo skozi prostor. Prostor ni zgolj pasivna lokacija, kjer se odvija družbeno življenje, pač pa aktivni dejavnik družbenih odnosov. Vsaka družba proizvaja lastne prostore, ki so rezultat prepletanja dominantnega pojmovanja prostora in prostorskih izkušenj posameznikov. Ulična (...)

Ustvarjajmo javne prostore za vsakogar (Rog nam ni dovolj - hočemo mesto)

V soboto 24. maja organiziramo ulično zabavo z naslovom »Ustvarjajmo javne prostore za vsakogar«. Dobimo se ob enajsti uri na Kongresnem trgu, odkoder bomo odplesali po ljubljanskih ulicah proti Rogu. Tam bomo nadaljevali z rojenjem v okviru različnih delavnic, poimenovanih NOworkNOshop. »Mestna občina Ljubljana je poostrila nadzor v nekdanji tovarni Rog.« (...)

Ustvarjajmo javne prostore za vsakogar (Mesto Ljubljana proti podjetju Ljubljana)

V soboto 24. maja organiziramo ulično zabavo z naslovom »Ustvarjajmo javne prostore za vsakogar«. Dobimo se ob enajsti uri na Kongresnem trgu, odkoder bomo odplesali po ljubljanskih ulicah proti Rogu. Tam bomo nadaljevali z rojenjem v okviru različnih delavnic, poimenovanih NOworkNOshop. (PREBERI ŠE: Daljši poziv na ulično zabavo in Osnutek manifesta gibanja (...)

In support of Rog Factory, Brian Holmes

Since I am fortunate enough to have visited Rog Factory, I thought I would write my own short letter of support, and ask the city’s officials a question. Please make any use of this you may see fit, or of course, none at all, if there is none: ROG FACTORY is an abandoned building made useful and beautiful by those aspiring Slovenes who gave new and (...)

Pismo podpore Rogu: Evropski poslanci županu Ljubljane

To the attention of the Mayor of Ljubljana Zoran Jankovic Object: The ROG social centre Honourable Mr. Mayor, In the beginning of March, at the occasion of Slovene presidency, the GUE/NGL political group at the European Parliament organised his study days in Ljubljana. Among many questions dealt during these days, our group visited the former (...)

Deklaracija evropskih socialnih centrov in drugih kulturnih, političnih in univerzitetnih mrež v podporo SC Rog

To ROG Social Center, To our sisters and brothers who have brought it alive over the last two years To the European cultural and political space To the city authorities of Ljubljana Over the last few days, we have received alarming news concerning the visit of Ljubjana’s mayor Zoran Jankovic to Rog Social Center, in which he announced the sale of the (...)

Nikdar več ne bomo stopali sami! (Javna tribuna v SC Rog, četrtek, 27. marec, ob 17. uri)

Na vprašanje o usodi javnih prostorov, ki delujejo na področjih neodvisnih kulturnih, umetniških, izobraževalnih, raziskovalnih in socialnih dejavnosti, vladajoča politika tako na mestni kot na državni ravni (tudi v času predsedovanja Evropski Uniji in letu t.i. medkulturnega dialoga) odgovarja z enostranskimi odločitvami in izvaja ukrepe, ki nas eksistenčno (...)

Solidarnostna ekskurzija v Tovarno Rog v Ljubljani

V sredo 26.3.2008 se bomo aktivni posamezniki in skupine s področja Maribora, ki delujemo v okviru neformalne koalicije Infoshok odpravili na solidarnostno ekskurzijo v nekdanjo Tovarno Rog v Ljubljani. S tem želimo podpreti delovanje tamkajšnje skupnosti, ki je s ponovnim oživetjem zapuščene tovarne pred dvema letoma opozorila na nedomišljeno in špekulativno (...)

Redna skupščina za svobodo gibanja in pravico do bivanja. SC Rog gre naprej - By Any Means Necessary!

Socialni center Rog tudi danes, 22. marca 2008, organizira skupščino "Za svobodo gibanja in pravico do bivanja". Skupščine se udeležujejo prosilci za azil, brez papirjev, migrantski delavci in delavke, prekerni delavci in delavke ter antirasisti/ke. Trenutno se v skupščini ukvarjamo z organizacijo mobilizacije proti sistematičnemu nasilju nad prosilci za azil, (...)

Poziv k podpisu podpore avtonomni, svobodni in samoupravni uporabi nekdanje tovarne Rog! Appeal for signing the support for the autonomous, free and in self-managing use of former Rog factory!

Tovarna Rog, četrtek, 20. marec ob 22.30. Ljubljanski župan Zoran Janković se odloči za nepričakovan obisk. Uporabnikom, ki so tedaj v Rogu, sporoči, da bo v pol ure odredil izpraznitev in zapečatenje Roga. Na vprašanje, kaj je povod njegove odločitve, odgovori, da so uporabniki kršili dogovor z MOL, da nihče ne sme bivati v tovarni. Vzrok njegove odločitve naj (...)

novo na portalih gibanj