Stop Acta - Hack the World

Zaustavimo ACTO in vazalski politični razred, ki je izvajalec razlaščevalskih ukrepov korporacij in finančnih trgov. Protest pa ni dovolj. V naslednjih mesecih bo treba zaustaviti ratifikacijo sporazuma v slovenskem in evropskem parlamentu. Tudi zaustavitev ratifikacije ni dovolj. Branjenje skupnega pred privatnim prilaščanjem in njegovo širjenje moramo prenesti na vse domene naših življenj. Boj proti privatnemu prilaščanju skupnega v digitalnem svetu daje številne komunikacijske, tehnološke, pravne in politične inovacije. Premislimo in aplicirajmo jih v kontekstu izziva gradnje skupne blaginje v času umika javnih oblasti in navidezno nezaustavljivih korporacij in finančnih trgov. Fizične in virtualne prakse branjenja in širjenja skupnega morajo rasti vzajemno. Let’s Hack the World!

Hektivisticna generacija

Stop ACTA hip hop benefit

Benefit za zbiranje sredstev za poplačilo kazni zaradi neprijavljenega shoda v Ljubljani, 4. februarja proti ACTI Tovarna Rog (Koncertna dvorana) sobota, 3. marca 2012, ob 22:00 Pridruži se in se dvigni proti poskusom privatnega prilaščanja digitalnega skupnega in znanja! Bodi del vstaje globalne generacije, od kasb in Tahrirja v Magrebu, do vstaj (...)

Poziv #15o na 3. protest proti ACTI

V soboto, 25. februarja ob 12.00 uri se bo na Kongresnem trgu zgodil 3. protest proti ACTI. Protest je zastavljen globalno, saj se bo odvijal sočasno v več mestih. Protest je potrebno razumeti izven slovenskih okvirov, torej kot vstajo svobodomiselnih prebivalcev Evrope. V slovenskem parlamentu so pod pritiskom protestnikov prejšnji teden zamrznili (...)

Occupy European Commission – izjava in poziv #15o pred drugo demonstracijo proti ACTI

Po velikem spontanem protestu v Ljubljani, ki je bil v soboto 4. februarja in prvi vseevropski mobilizaciji en teden kasneje, agenti velikih korporacij in privatnih interesov, ki so prevzeli javne institucije in jih spremenili v podaljšano roko uničujočega pohlepa, nadaljujejo z vsiljevanjem svoboščinam in pravicam, kreativnosti in inovacijam, solidarnosti (...)

Kopi&kolaž Let’s Hack the World

Ne branimo kapric, ampak drugačen svet - svet za vse! Danes protestiramo proti sporazumu ACTA. Protestiramo proti poskusom razlastitve skupnega. Zoperstavljamo se pohlepu velikih privatnih interesov korporacij in finančnih rentnikov, ki vodi v odvzem temeljnih pravic in svoboščin. Na trgu smo zato, ker se upiramo poskusom privatne razlastitve digitalnega (...)

Izjava #15o pred sobotnim protestom proti ACTI: Let’s Hack the World

V soboto, 4. februarja, ko se zberemo na Kongresnem trgu, da bi protestirali proti sporazumu ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), gre za isti boj kot 15. oktobra, ko smo zavrnili diktate finančnih trgov in skorumpirane predstavniške politike. To zimsko soboto bomo tako kot tisto jesensko protestirali proti poskusom razlastitve skupnega. Poskusom, (...)

  • Sodeluj in prispevaj

    Svoja razmišljanja ali zanimive linke deli po twitterju (#stopacta, #hacktheworld) ali pošlji na soc.center.rog@gmail.com

  • Pred novo demonstracijo proti ACTI

    Naslednja delavnica #15o Stop ACTA - Hack the World bo v torek, 14. februarja ob 19.30 v Socialnem centru Rog na Trubarjevi 72. Povečena je naslednjemu protestu proti ACTI, ki bo 17. februarja ob 15.00 na Kongresnem trgu.