Svoboda gibanja

18 posts

_____

Migrant Solidarity Group of Hungary - report, videos, discussion...

Meet two Hungarians who will speak about their individual experiences as activists in the Migráns Szolidaritás Csoport/Migrant Solidarity Group of Hungary, this Thursday, September 5th at 8:30pm. Since November 2012 a large group of mostly Afghans who have refugee status in Hungary have been in a political struggle with the Hungarian government for better (...)

Protest proti Pagani centru za tujce v okviru No Border Campa na Lesbosu

v polni velikosti...

Frontex: The Movie (feat. noborder camp in lesvos 2009)

v polni velikosti...

Manifestacija Svet za vsakogar

v polni velikosti...

Poziv na manifestacijo »Svet za vsakogar« (Za svobodo gibanja in pravico do bivanja!)

Najprej se bomo zbrali ob 11:00 pred Azilnim domom na Viču. Nato se bomo skupaj odpravili na Kongresni trg, kjer se bo ob 13:00 začel protestni pohod po ljubljanskih ulicah. Država Slovenija vsako leto uniči več sto življenj žena, mož in otrok, ki so se v Slovenijo zatekli po zaščito pred preganjanjem v svojih matičnih državah. Azilna zakonodaja in (...)

Protest proti kaznovanju prosilcev za azil, ker so spregovorili o razmerah v Azilnem domu na Viču v Ljubljani

Skupina prosilcev za azil, ki so nastanjeni v Azilnem domu na Viču, se je odločila, da slovenski javnosti spregovori o pritiskih na prosilce za azil, negotovosti, v kateri živijo, in sistematični pretvorbi azila (tako na ravni institucije azilnega doma kot na ravni azilne zakonodaje) v instrument odvračanja prosilcev za azil. Povezali so se v gibanje »Svet (...)

Statement of asylum seekers in the Republic of Slovenia currently situated in the Asylum Home of Ljubljana, who, together with activists of the Social Centre Rog, formed the movement “WORLD FOR EVERYONE”

Absence of legal rights, endless humiliations from the part of employees of the Asylum Home of Ljubljana, constant fear of rejected asylum applications and deportations, pursuits and mobbing as reaction to asylum seekers’ critics of the Asylum Home administration, have brought together individuals of different nationalities and religious affiliations: (...)

Izjava borca za svobodo gibanja in karavana gibanja Svet za vsakogar na FDV

Karavana gibanja Svet za vsakogar

Karavana "Svet za vsakogar" na Fakulteti za socialno delo

Zatiranje in odganjanje iskalcev/ iskalk mednarodne zaščite žal ni novost v Sloveniji, represija traja že leta, ljudem se sistematično onemogoča dostop do pravne pomoči, do korektne obravnave vlog, osebnega dostojanstva ipd. Vendar pa so se v zadnjem času zgodile pomembne spremembe in premiki: ljudje, ki bivajo (ali so bivali) v azilnem domu so se (...)

0 | 10

Categories

Svet za vsakogar

novo na portalih gibanj